Protegir els teus sistemes informàtics és crucial per garantir la seguretat de les teves dades i operacions. Aquí tens 10 punts bàsics que hauries de tenir en compte:

1. Firewalls: Instal·la i configura un tallafocs per controlar el trànsit de xarxa i bloquejar intents d’accés no autoritzats.

2. Actualitzacions i pegats de seguretat: És imprescindible mantenir el programari, els sistemes operatius i les aplicacions actualitzats amb les últimes correccions de seguretat.

3. Antivirus i antimalware: Fes servir en tots els teus dispositius programes de seguretat fiables i actualitzats per detectar i eliminar amenaces de virus i malware.

4. Contrasenyes segures: Exigeix contrasenyes fortes i canvieu-les periòdicament. Fomenta l’ús de l’autenticació de dos factors (2FA) sempre que sigui possible.

5. Gestió d’accés: Estableix polítiques d’accés adequades i concedeix permisos de manera precisa. Revisa i actualitza els privilegis d’accés regularment.

6. Còpies de seguretat i recuperació: Fes còpies de seguretat regulars de les dades crítiques i assegura’t de poder-les restaurar en cas de pèrdua de dades. Convé tenir còpies actualitzades fora de l’empresa i protegides contra atacs externs.

7. Educació i conscienciació: Forma el personal en pràctiques de seguretat cibernètica, incloent com detectar correus electrònics de phishing i com evitar la descàrrega de fitxers sospitosos.

8. Control de dispositius i xarxes: Implementa polítiques que regulin l’ús de dispositius personals a la xarxa corporativa i configura una xarxa segura.

9. Monitoratge i detecció d’amenaces: Fes servir eines de monitoratge per identificar activitats inusuals o sospitoses als sistemes i xarxes.

10. Pla de resposta a incidents: Desenvolupa un pla de resposta a incidents que descrigui com actuar en cas d’una violació de seguretat i estableix un equip de resposta.

Recorda que la seguretat informàtica és un procés continu i en constant evolució. Has d’estar atent a les últimes amenaces i tendències en ciberseguretat i ajustar les mesures de seguretat en conseqüència.

A BTIC tenim un equip de professionals experts en seguretat, truca´ns i prepararem un proposta adequada a les teves necessitats.