Després de la publicació de les mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal recollides a la Llei 11/2021, de 9 de juliol, ara s’ha publicat el Reglament de Certificació de Programari. Aquest desenvolupa les especificacions de la prohibició de programes de facturació de doble ús que va introduir la Llei Antifrau al juliol de 2021.

A qui afecta?

A Empreses i professionals que:

  • Emeten factures, a excepció de les que estiguin obligades a la presentació del SII.
  • Productors i comercialitzadors de sistemes informàtics que suportin processos de facturació.

Requeriments del programari

Els programaris de facturació hauran de complir tres requisits bàsics:

  1. Impedir la destrucció i/o modificació de les factures emeses.
  2. Que totes les factures s’emetin amb codi QR. En cas que s’emetin factures electròniques, el codi QR es pot substituir pel contingut al qual representa el codi QR.
  3. Donar opció als usuaris d’enviar les factures emeses a l’Agència Tributària. A més, els programes hauran de portar un registre dels esdeveniments que realitzin els seus usuaris, com l’encesa i l’apagada, els errors produïts, o la instal·lació i actualitzacions realitzades i hauran de poder ser consultats des del propi sistema informàtic.

Calendari

S’estableix que serà obligatori per a les empreses i professionals disposar d’un programa de facturació adaptat als requisits establerts legalment, a partir de l’1 de juliol de 2025.

Les empreses productores i comercialitzadores de programari disposaran del termini de nou mesos, a partir de la publicació de l’Ordre ministerial en què es detallin els requisits tècnics de desenvolupament del propi reglament per oferir els seus productes adaptats a la normativa.

Així mateix, i en el mateix termini que les empreses de programari, la AEAT haurà de tenir preparat el sistema per a la recepció de les factures emeses per programaris verificats.

Què cal fer?

Una vegada concretades les normes cal adaptar-se a les seves disposicions per evitar sancions per a les empreses i autònoms davant de possibles incompliments de la normativa.

Si treballes amb programari actualitzat i amb un suport continu per part del fabricant, no t’has de preocupar perquè el podràs actualitzar i adaptar-lo al nou sistema Verifactu.

Si utilitzes eines d’ofimàtica (Word, Excel, etc) o programes sense actualitzacions ni suport, és urgent que et preparis per incorporar eines que permetin complir amb la nova normativa legal en el termini requerit.

Dates clau per la Llei Antifrau:

2 de gener de 2024 – No esperis a última hora, truca a BTIC. Mirarem quins programes tens i si podran complir la nova normativa, en cas negatiu no et preocupis, t’ajudarem a gestionar els ajuts disponibles del Kit Digital perquè no et calgui fer cap gran inversió.

Setembre de 2024 – el teu proveïdor de programari haurà de tenir les versions adaptades a la llei. S’hauran d’actualitzar els programes, configurar els nous processos i ajustar els formats de factura.

1 de Juliol de 2025 – Totes les empreses hauran de facturar d’acord amb el que estableix la Llei Antifrau.

Per més informació pots consultar aquests enllaços:

No dubtis en contactar amb nosaltres trucant al 938836899 o per correu electrònic a info@btic.cat per obtenir més informació o per concertar una reunió. Treballem diàriament per millorar la gestió de la teva empresa.

L’equip de BTIC

#Btic #Sage #KitDigital #ERP #Software #Facturació #Programari #Antifrau #Verifactu