Brontobyte Cloud • des. 01, 2021

Durant aquests dos darrers anys hem estat testimonis d’un increment preocupant dels ciberatacs a nivell mundial, ara que s’acosta el 2022 i els ciberdelinqüents continuen aprofitant l’impacte de la pandèmia generada pel Covid-19 amb l’objectiu d’atacar els usuaris i també a les empreses. Segur que molts us esteu preguntant que oferirà el proper any 2022 serà millor, pitjor o igual que els anteriors?

Els experts en ciberseguretat ja comencen a pronosticar quines ciberamenaces seran tendència el 2022. Sobre això, un informe recent elaborat per Check Point Software Technologies sobre prediccions globals de seguretat cibernètica adverteix sobre quines seran les principals amenaces a les quals caldrà parar atenció durant el proper any.

Atacs a la cadena de subministrament

El 2022, aquests atacs es continuaran produint, ja que és un factor rellevant per al bon desenvolupament de l’activitat, tant comercial com privada. Un ciberatac a una cadena de subministrament vital pot suposar un gran benefici ràpid per al que estigui darrere. Si la situació empitjora, tant empreses com governs hauran de continuar prenent mesures dràstiques que siguin tant proactives com a reactives.

Fake news

Durant el 2021, la difusió de notícies falses sobre el Covid-19 i el posterior procés de vacunació van ser tendència. Per això, el proper any els ciberdelinqüents continuaran aprofitant el context per generar campanyes falses amb l’objectiu d’executar diversos atacs de phishing i estafes.

Criptodivises

En aquests mesos hem vist diversos casos de robatoris milionaris de criptomonedes, estafes… Han passat a ser un producte molt popular, i evidentment això ha cridat l’atenció dels ciberdelinqüents. Els atacs a diferents exchanges augmenten, però és que a més hem d’esperar nous mètodes per buidar les carteres dels propietaris.

Increment d’amenaces de ransomware

Un gran percentatge de les violacions de dades té una motivació econòmica: els cibercriminals continuen violant els servidors i les bases de dades de les empreses per causar danys financers. És així com els atacs de ransomware han crescut a un ritme insòlit. Com a resultat, ha esdevingut una amenaça per a milers de companyies a nivell global.

Bretxes de seguretat més nombroses

Una bretxa de seguretat pot suposar un gran problema per a les organitzacions, sobretot si està controlada per un grup de cibercriminals. Si continuen augmentant els casos, les companyies hauran de repensar la seva estratègia en ciberseguretat i assegurar-ne bé les defenses. En alguns casos, poden arribar a durar uns quants mesos, provocar pèrdues milionàries i afectar la imatge de l’empresa afectada.

Categories: Seguretat