Brontobyte Cloud • gen. 05, 2022

Amb el pas del temps, cada cop som més conscients que hem de tenir una bona pràctica pel què fa a ciberseguretat. El primer és començar per mantenir el nostre sistema operatiu actualitzat i comptar amb un bon antivirus. Tot i que que cada vegada més ens preocupem per la seguretat, a les xarxes es divulguen molts mites que són falsos. Aquests errors poden ser una barrera per a la seguretat informàtica.

El primer que cal fer és separar la informació falsa i els rumors del que realment és cert. Aquests són alguns dels mites i rumors més comuns que poden perjudicar la teva seguretat.

Massa seguretat disminueix la productivitat

Es creu que més seguretat dificulta l’accés dels empleats al que necessiten. Tot i això, eliminar la seguretat pot tenir conseqüències nefastes. Una ciberseguretat millorada pot impulsar la productivitat gràcies a la intel·ligència de la tecnologia avançada per a la detecció i la mitigació d’amenaces en temps real.

Els atacs són causats per amenaces externes

Les amenaces internes van en augment i poden incloure empleats, socis o un intrús extern que intenta fer-se passar per un treballador. Un ciberatac pot començar per algú conegut. Per això és vital aplicar plans de formació i conscienciació sobre seguretat per educar els empleats sobre els perills de les amenaces internes i com detectar-les.

Els ciberdelinqüents només ataquen grans empreses

Les petites i mitjanes empreses són un dels principals objectius dels pirates informàtics, i només el 14% de les empreses que són atacades estaven preparades per defensar-se. Generalment, els ciberdelinqüents els val més la pena atacar petites i mitjanes empreses perquè tenen menys seguretat, i els és molt fàcil “colar-los” un ransomware.

Amb un antivirus i un antimalware és suficient

L’antivirus i antimalware és un bon punt de partida, però només protegeix un punt d’entrada. Els pirates informàtics tenen moltes maneres d’infiltrar-se a les xarxes. Per tant, cal una solució de seguretat integral, com un firewall d’aplicacions web, un sistema de detecció i prevenció d’intrusions entrenat per detectar qualsevol possible atac.

La ciberseguretat és massa cara

Els ciberatacs costen milions a les empreses i malgrat això molts es segueixen preguntant si les inversions en ciberseguretat mereixen la pena. Els costos d’una bona solució de ciberseguretat seran molt inferiors als d’un ciberatac amb èxit. Quan es tracta de ciberseguretat no cal considerar-ho com una despesa, sinó com una inversió per assegurar la continuïtat del nostre negoci.

Categories: Seguretat